Den fyrhjuliga friheten

Den första bilen brukar vara lite speciell. Inte nog med att man har körkort och officiellt får lov att föra fram ett fordon på offentlig väg, man har nu dessutom också möjligheten att göra just detta. Den första bilen betyder frihet och självkänsla och kan ta sin ägare till helt nya nivåer på många plan. Man skulle rent principiellt kunna ta sig vart som helst i världen med sitt nya fordon, och det är en fantastisk känsla.

Så går dagarna och plötsligt en morgon när du ska bege dig av på en ganska ospännande, men trots detta nödvändig, bilresa till jobbet, så startar inte bilen. Du försöker allt men den bara kvider och hostar litegrann. Grannen kommer över med sin bil och startkablar men din älskling vill inte vara med. Det är dags att få tag på en bilverkstad. I Lund finns An Auto Center som sysslar med allt från att byta däck till att utföra proffsig bilservice. Kika här för mer info om att byta däck i Lund.

Investera i ett fordonByta däck

Att köpa bil är en förlustaffär, det är bara att acceptera läget. Man kan verkligen inte se det som en investering, förutom, möjligtvis om man köper en bil som är populär i samlarkretsar. Denna kanske eventuellt kan öka i värde så att du får tillbaks dina pengar när du säljer den. Alla andra bilar förlorar i princip i värde så fort du lämnar säljarens uppfart. Det gäller alltså att tänka sig för när man sticker ut på bilshoppingtur. Bestäm hur mycket du är beredd att betala och håll dig till det. Nytt eller begagnat, båda har fördelar.

Bilens utgifter

Det är verkligen inte gratis att köpa och äga en bil. Förutom själva köpesumman som du måste hosta upp med för att få med dig fordonet hem, tillkommer en hel del andra små och stora summar för att kunna fortsätta köra bilen:

  • Tråkigt att punga ut med pengar för, men ack så välbehövligt för att inte bli ruinerad om det skulle hända något.
  • Bensin. En stor eller mindre post beroende på hur mycket du kör och gör av med.
  • Underhåll. Ibland måste däcken bytas, motorn få sig en rengöring, avgassystemet ses över och så vidare.
  • Detaljerna. Det behövs spolarvätska och motorolja och doftgranar och vax.