En egen liten hemmaverkstad

Du som är händig och älskar att fixa bilen själv när den går sönder, i stället för att betala för att någon annan ska göra det åt dig, känner som många andra säkert en stark längtan efter en egen arbetsplats. Det behöver inte vara ett stort hus – bara en liten hörna där du kan förvara dina verktyg och andra prylar på ett tryggt och lätt åtkomligt sätt. En snabb sökning på Google lovar mycket: garagebygg på 5 minuter, smidig hemmaverkstad, bygg din egen verkstad, osv. Du känner ju till dina omständigheter bäst, och kan därför välja vilken guide som passar din situation. Men drömmen om ordning och reda håller i alla väder och är faktiskt inte så långt borta som man skulle kunna tro. Det gäller att smida egna planer, och sedan sätta dem i verket.

Skaffa den hjälp du behöverLibergs-Sweden Byggnadsställningar

Det första du måste göra när du tänkt över allt och har planlösningen i handen är att ta reda på vad du kan göra själv, och vad du behöver få hjälp med. Du som tänker inreda en liten hörna i garaget kan säkert fixa alla detaljer själv, medan du som har stora drömmar kan behöva anlita proffshjälp eller i alla fall extra verktyg och material. Libergs Sweden AB i Stockholm erbjuder till exempel byggnadsställningar av många olika typer, samt tilläggningstjänster och kringservice som eventuellt kan behövas beroende på skalan på ditt projekt. Kontakta oss för mer information.

Smarta lösningar som maximiserar arbetsplatsens funktionalitet

När du byggt själva arbetsplatsen, är det dags att få ordning och reda på verktyg, apparater och reservdelar. Ha dessa tips i åtanke när du väljer hur du vill ha det:

  • Allt ska vara lätt att komma åt, men ändå prydligt förvarat.
  • Ett bord på hjul gör för smart förvaring och maximalt utnyttjande av arbetsplatsen.
  • Ta hand om dig: är din säkerhetsutrustning komplett?
  • Skydda dina skärande verktyg genom att välja rätt förvaring.
  • Implementera enkla men smarta lösningar som förenklar ditt liv: en hög krok vid bordet för att hålla koll på sladdarna, eller en extra krok på stegen för att hänga dina verktyg i stället för att klättra upp och ner för varje gång du vill byta dem.