Flytta på maskinerna och dig

Förhoppningsvis har du ett jobb som kräver att du ställer upp med allt från lastare och tröska till gaffeltruck och cementblandare. Då är det förklaringen till att du har alla utrymmen hemma fulla med maskiner i alla storlekar, märken och utförande. Och har du inte ett jobb där du måste sitta med stålhättade skor i en maskinhytt någonstans och gräva stora hål eller lasta tunga grejer, så är du kanske bara helt enkelt en maskinnörd av rang.

Oavsett hur många maskiner som du har hemma i stallarna, maskinhallarna och garaget så finns det kanske ingen flyttlastbil. Och om du behöver flytta en vacker dag, så är en sådan troligtvis nödvändig, även om den inte kommer att kunna släpa med sig din maskinsamling.

I trakterna kring Sundsvall finns Expressfirma All-tjänst som sysslar med transport i Sundsvall, allt från flyttar till transport av gods ordnar de på nolltid.

Förbered en flyttExpressfirma

Kanske finns det ingen i din närhet som förstår varför du har så mycket stora bautaklumpar till maskiner ståendes hemma på gården. Kanske har du ett helt gäng med vänner som bor i närheten och kör på samma samlarinstinkt. Men faktum är att dessa maskiner faktiskt kan vara riktigt bra att ha, särskilt när det är dags att flytta. Man bör till exempel rensa ut en massa bråte och saker som man inte saknat eller använt på flera år. En sådan process kan ta lång tid och innebära en hel del slitgöra som att springa upp och ner för en massa trappor, bli svettig och få ont i armarna. Men har man en stor lastare till sin hjälp så skulle man kunna parkera den utanför till exempel sovrummet, även om detta ligger på andra våningen, höja upp skopan och sen bara slänga ut skräpet eller det du vill bli av med rätt ut genom fönstret.

Proffsen ställer upp

Det finns naturligtvis en del begränsningar för dig som har många stora maskiner, du kan knappast förvänta dig att flyttfirman hämtar upp dem. Men resten av dina saker bör inte vara något problem. Hit hör till exempel:

  • Packade flyttkartoner i olika storlekar
  • Möbler från sov-, vardags- och barnrum
  • Köksutrustning som kylskåp, ugn och spis
  • Cyklar, skateboards, skidor och liknande skrymmande saker.