Förvara dina däck rätt och spara pengar

Det är snart dags för den tiden på året då vi äntligen kan ta av de bränsleslukande vinterdäcken och istället sätta på de snygga sommardäcken. Oroar du dig för att de inte ser riktigt lika snygga ut i år utan snarare ser ut som om du behöver hitta närmsta däckverkstad på din ort? Ofta handlar det om hur du har förvarat däcken. I vissa städer kan du förvara däcken på särskilda platser, det finns bland annat denna plats för däck i Kristianstad. De allra flesta av oss vill dock gärna förvara däcken hemma. Följ dessa tips så kommer du märka att däcken håller betydligt längre.

Låt inte däcken torka utDäck i Kristianstad

När däcken sitter på en bil som används regelbundet så roteras de hela tiden på ett sätt som gör att oljorna i däcket sprids jämnt ut. Om en bil kommer stå en längre tid är det därför ofta värt att ta av däcken och ställa bilen på träpallar istället. En annan fara för däck är även smuts och saltet som ofta finns speciellt på vinterdäck. När du byter däck, se då även till att rengöra däcken ordentligt. Ofta går det alldeles utmärkt att göra detta med vanlig tvål och vatten. Se bara till att de torkar innan du lägger dem för förvaring efter tvätten.

Märk däcken innan du lägger dem på hög

Kom ihåg att märka däcken när du tar av dem så du vet vilket däck som har suttit var. På detta sätt är det enkelt att veta vilket däck som ska sitta var, och du kan även enkelt rotera dem om det behövs för ett jämnare slitage.

Lägg däcken i sopsäckar på en torr och kall plats

När däcken är märkta, rengjorda och torkade är det bästa att lägga dem i vanliga sopsäckar. Se till att så mycket av luften som möjligt pyser ut innan du försluter dem med vanlig tejp. Vissa personer använder  vacuumpåsar där du helt enkelt sätter en dammsugare till och suger ut luften för att ha en i princip luftfri förvaring. Slutligen ska däcken förvaras på en kall och torr plats. Låt dem inte ligga kvar utomhus då solljuset sliter rejält på dem.