När dina spända motorfixarmuskler inte är starka nog

Varje motorpulare med stolthet lägger åtminstone en bra stund på att lösa problemet i motorn oavsett vad problemet kan vara. Man har sina rutiner. Man lyssnar på motorn, man känner efter, man funderar. Oftast är det ju något enkelt. Något behöver justeras, något annat behöver bytas ut – och oftast är det inte svårare än att skruva ur och skruva i det nya. Men sedan finns det olika märken och modeller med olika förutsättningar. I vissa fall kan man undra om de som designade vissa bilmärken var påtända när de satte ihop vissa komponenter. Det kan vara oerhört enkla moment att fixa till, om inte hela motorn var i vägen – så hela alltet måste monteras loss och hissas upp för att den där enkla grejen ska kunna fixas. Och börja inte ens prata om när kamkedjan måste bytas ut.

Själv är bäste dräng till en viss gränsBilservice

Motorer och bilar må vara som fotboll och gräs är för Niclas Alexandersson. Men ibland behöver man ändå plocka in Zlatan för att det ska bli mål. Då får man ringa bilservice och boka tid. Bor du i Malmö så ringer du Bil & Marin Elektriska AB. De har koll på rubbet. Även kamkedjan. I de fall man ha kamrem så är det en baggis att byta ut. På vissa bilmodeller, förr om åren, kunde man till och med påta ihop en kamrem själv av en gammal damstrumpa. Åtminstone så man kunde köra hem bilen om remmen gick ute på vägarna. Men att byta kamkedja är oftast bara för mycket. Men man få också titta på fördelarna. En kamrem kanske tar dig max 6 000 mil, medan en kedja tar dig upp till 24 000.

Annat som Bil & Marin kan fixa åt dig

Det kan finnas mer som du inte fixar själv. Även om du har grym koll så krävs det att man har utrustning och sysslar med prylarna varje dag för att ha koll på allt nytt som kommer in. Som elektriska doningar i nya kärror.

  • AC-service. Om din AC kraschar i bilen. Visst, du kan hiva ut den, köpa en ny och sätta in. Men tänk om den går att laga enkelt och du bara inte vet hur?
  • Elektriska system. Din bil börjar mer och mer likna ett rymdskepp. Har du koll på alla elektriska prylar din bil använder?